mynt
Alla storlekar ett pris
räkning
Bekvämt köp mot faktura
retursändning
100 dagars returrätt

Modetips klänningar stora storlekar  

Klänningar är feminina och mångsidiga. De hänger i varje garderob och finns till hands för en mängd olika tillfällen och aktiviteter. Om du är på jakt efter en plus-size klänning för kurviga kvinnor så kan du hos oss upptäcka en mängd olika klänningar i stora storlekar och enkelt beställa online. Upptäck allt från eleganta till extravaganta klänningar som matchar din stil och figur. 

Hitta den perfekta klänningen för din figurtyp och storlek 

När du ska välja rätt klänning i större storlek så gäller det allmänna rådet att du ska betona dina fördelar. Om du till exempel vill visa upp dina snygga ben, välj en klänning med fåll runt knäna. En vacker urringning kan betonas med en v-ringad klänning. Om du vill betona din trimmade midja - välj en figursydd klänning. Om du vill dölja en något fylligare mage eller höfter bör du välja figursmickrande klänningar i lätt utsvängda snitt. Här radar vi upp de vanligaste figurtyperna och hjälper dig välja rätt klänning för just din kropp:  

 • A-figur: Dina axlar är smalare än dina höfter. Vida klänningar i stora storlekar som är åtsittande över axlar och byst, har en lätt figursydd midja drar fokus bort från mitten av kroppen. Välj exempelvis en snygg peplumklänning. Stylistens tips: Fållen bör räcka till vaderna för bästa optiska balans.  

 • V-figur: Dina axlar är bredare än dina höfter. Klänningar som är draperade i midjan eller som har höftbälten är bra för att balansera din look. En bred, flytande fåll eller ett enskilt veck på höfthöjd skapar bra proportioner. Stylistens tips: Matcha med en clutch eller handväska som du kan hänga över axeln. 

 • O-figur: Mitten av din kropp är format lite som ett O, med lite rundare mage och midja. Försök att framhäva dina axlar istället med hjälp av klänningar med smala axelremmar och som faller luftigt och mjukt strax under bysten. Ett exempel är a-linjeformade damklänningar eller klänningar i empire-stil. Alternativt skapar rakt-skurna klänningar som lätt betonar midjan en vacker figur. Stylistens tips: En öppen bolerojacka över klänningen drar fokus uppåt och bort från magen.  

 • H-figur: Dina axlar och dina höfter är lika breda. Klänningar med figursydd midja skapar en riktig timglasfigur. De som enbart vill betona mitten av kroppen kan välja asymmetriska snitt med volanger eller detaljer i midjehöjd. Stylistens tips: Större smycken, till exempel ett långt halsband, skapar en avslappnad look. 

Välj rätt klänning i stor storlek för rätt tillfälle 

Om du letar efter allrounders som du kan bära vid flera olika tillfällen så är fodralklänningar eller skjortklänningar de perfekta vardagsklänningarna som snabbt kan förvandlas till mer eleganta klänningar. De är feminina och eleganta, utan att vara obekväma eller för lekfulla.  

Cocktailklänningar och andra festklänningar är som bäst lämpade för bröllop, dop, en företagsfest eller - om klänningen går över knäna - för ett besök på operan.  

På fritiden eller under helgen gäller lätta jerseyklänning i olika snitt, luftiga sommarklänningar eller tunikor, för extra avkoppling. 

Design i fokus: Mönster och färger 

Vad gäller klänningar i stora storlekar så finns det inga gränser. Alla kvinnokroppar och figurtyper ser fantastiska ut i rätt klänning, och när du ska välja färger och mönster så kan du tänka på dessa figursmickrande tips: 

 • Enfärgade klänningar eller klänningar med ett stort mönster, såsom stora blommor, trollar rent optiskt bort några kilon.  

 • Undvik mindre mönster såsom prickar, rutor, linjer och abstrakta mönster i ljusa färger då dessa skapar en optiskt större silhuett. 

 • Mörka klänningar i stora storlekar sitter snyggt på varje dam och kan bäras till många olika tillfällen. 

 • Fodralklänningar lämpar sig bäst för mer formella tillfällen.  

 • Sommarklänningar gjorda av jersey eller tunikor i alla regnbågens färger och ljusa detaljer utstrålar riktig livsglädje.  

 • För plus-size kvinnor med härliga kurvor kan en peplumklänning vara en riktig höjdare, då den skapar en riktig timglasfigur. 

Så här väljer du den perfekta klänningen:  

 1. Välj rätt snitt för din figurtyp. 

 2. Hitta den perfekta modellen för varje speciellt tillfälle. 

 3. Tänk på effekten av färger och mönster. Klänningar är lika mångsidiga som livet!  

 Klänningar i stora storlekar på en överblick 

 • Ta reda på vilken kroppsform du har och välj sedan passande klänning. O-figurtyperna till exempel bör välja a-linjeformade damklänningar eller klänningar i empire-stil, och H-figurtyperna bör välja klänningar där midjan är betonad. 

 • Om du vill bli optiskt slankare så kan du välja enfärgade modeller eller klänningar med stora mönster, medan mindre mönster betonar dina kurvor mer. Mörkare färger har en särskilt slankande effekt. 

 • Letar du efter en klänning som du kan bära vid många olika tillfällen? I så fall kan fodral- eller skjortklänningar vara rätt för dig. Båda kan stylas både för vardagen och för festen - variera till exempel dina skor och accessoarer för att skapa flera olika looks. 

Visa mindre
Vårt nyhetsbrev
Anmäl dig nu och spara 50,- kr!

Jag vill få information om erbjudanden, trender och kampanjer som erbjuds på your-look-for-less.se (drivs via Sieh an! Handelsgesellschaft mbH) ...

Visa mer
NL-banner neu sase