contentpage nachhaltigkeit header sadk

Hållbarhet

Jag gillar mode som är rättvis mot både människor och naturen

Våra kläder och underkläder bär vi dagligen nära huden. Därför är det extremt viktigt för oss på Your look... for less! att du kan lita på vår kvalitet. Det börjar med råmaterialet, vidare till produktionen och slutligen till de färdiga plaggen. Vi visar vilka standarder som ligger bakom våra produkter så att du kan njuta av mode från Your look... for less! med gott samvete.

GOTS_sadk

Global Organic Textile Standard (GOTS): ekologisk bomull som har tillverkats enligt de hårdaste ekologiska och sociala kriterierna. Gäller hela leveranskedjan. Det är en av de hårdaste standarderna i textilbranschen.

OCS_Organic_sadk

Organic Content Standard (OCS) 100 märker ut artiklar där minst 95% ekologisk bomull har använts.

OCS_Organic_blended_sadk

Organic Content Standard (OCS) blended märker ut artiklar där minst 5% ekologisk bomull har använts.

CmiA_sadk

Cotton made in Africa (CmiA) är ett initiativ från Aid by Trade Foundation och en internationellt känd standard för hållbar bomull från Afrika. CmiA arbetar främst för bättre arbets- och livsvillkor för småbönder samt värnar om miljön. Engagemanget baseras på principen hjälp till självhjälp genom handel. Via jordbrukskurser lär experter ut effektiva och miljövänliga odlingsmetoder samt grundläggande kunskaper i företagande till de afrikanska småbönderna. Runt 1 miljon småbönder i tio afrikanska länder är med i initiativet och producerar hållbar bomull enligt kriterierna från Cotton Made in Africa.

Mer information hittar du på:
www.cottonmadeinafrica.org

Downpass sase

Vid utvinning och tillverkning av dun och fjädrar står Down Pass-emblemet för att de högsta standarderna efterföljs. Utöver kvalitetskontrollen på fjädrarna garanteras även spårbarhet ända till uppfödningen. Kontrollerna genomförs regelbundet av oberoende institut. Vi är strikt emot dunplockning där levande djur måste lida.

Oeko Tex sase

Oeko-Tex Standard 100. Det här emblemet märker ut produkter som har testats utefter och uppfyllt de hälsorelaterade aspekterna av oberoende testinstitut som tillhör OEKOTEX®. Vi garanterar överensstämmelse med gränsvärden som är betydligt högre än de som föreskrivs i lag. Dessutom görs kontinuerligt stickprov av oberoende testlaboratorier.

Våra artiklar har ett hudvänligt pH-värde. Vi har tre artikelkategorier: långt ifrån kroppen (t.ex. kappor), nära huden (t.ex. blusar, sängkläder) och baby-/barnkläder.

Mer information hittar du på:
www.oeko-tex.com

Vårt nyhetsbrev
Anmäl dig nu och spara 50,- kr!

Jag vill få information om erbjudanden, trender och kampanjer som erbjuds på your-look-for-less.se (drivs via Sieh an! Handelsgesellschaft mbH) ...

Visa mer
NL-banner neu sase