Sweatshirts

39

Modetips sweatshirts dam

Tröjan, som ursprungligen togs fram som ett sportklädesplagg, har utvecklats till ett allround-plagg inom mode. Du kan bära den på din fritid, när du går ut med vänner och till och med på jobbet. Men varje sweatshirt är inte lämplig för alla tillfällen. Ta reda på här vilka modeller som ser professionella ut på kontoret och vilka som understryker en ledig look.

Vad är en sweatshirt?

Det ursprungliga syftet med de populära ytterkläderna finns i namnet: "Sweat" betyder att svettas på engelska. Sweatshirts är gjorda av lätt, mycket absorberande bomull och bars ursprungligen av idrottare under träning. Med de stora jogging- och fitnessvågorna på 80-talet letade tröjan sig in i vardagsmodet och har idag en permanent plats i varje garderob. Tack vare den höga bärkomforten och det mångsidiga utseendet bör den inte saknas i din garderob.

Vilket material är tröjan gjord av?

Sweatshirts är vanligtvis gjorda av bomull som andas. En speciell fodertråd gör dem tjockare och varmare än liknande långärmade tröjor, som är lättare i tyget. Detta gör dem till ett populärt val under övergångssäsongen när det är för kyligt för en t-shirt. Det underbart mjuka tyget på insidan av sweatshirten känns också väldigt skönt mot huden.Förutom den klassiska sweatshirten med rund hals har sweatshirts med skjortkrage och dragkedja blivit väldigt populära de senaste åren. Dessa ger dig stor flexibilitet på föränderliga dagar. För kyliga morgnar och kvällar, dragkedja upp för att skydda nacken. Om det blir varmt under dagen, dra upp blixtlåset så att luften kan strömma genom överkroppen.

Hur matchar du sweatshirts på rätt sätt?

Alla tröjor är inte lämpliga för alla tillfällen. Skilj mellan casual looks och kontorskläder. Några exempel på rätt styling av dina sweatshirts:

  • På kontoret bär du enklare sweatshirts i dova färger som vit, svart, beige eller mörkröd med långbyxor eller mörka jeans. Betona outfiten med accessoarer som en halsduk i halsen på sweatshirten med dragkedja.

  • Under en kväll med dina vänner kommer du att glänsa i en iögonfallande men ändå snygg sweatshirt, till exempel med ett färgglatt blommönster. Toppar med broderade blommor som slingrar sig längs tyget och små ornament som strass ser väldigt stilrena ut.

  • På din fritid och hemma kan det vara avslappnat och glatt: bär randiga mönster, ovanliga grafiska mönster, djärva bokstäver på bröstet eller färgglada tryck. Kombinera sweatshirten med lika bekväma joggingbyxor eller dina favoritjeans.

  • För sport är det bäst att bära mycket enkla sweatshirts som du regelbundet kan lägga i tvättmaskinen. Se till att den sitter löst så att du inte känner dig begränsad under träningen.

Ett tips: tröjor med stor rund halsringning är ett bra kombinationsalternativ. Förfina dem genom att lägga en blus med krage under. Om det blir riktigt varmt under dagen, ta av det översta lagret.

Sweatshirts passar alla figurer

Det kan inte bli fel med en sweatshirt. Det generellt avslappnade rymliga snittet på dessa toppar gör att de passar perfekt till vilken kropp som helst. Breda axlar, starka överarmar eller ett mycket stort bröst ryms lätt i den. Bra att veta: Subtila färger får dig att se smalare ut, medan intensivt ljusa färger tenderar att få dig att se större ut. Om du vill visa upp din fina figur, välj kroppsnära modeller med elastan: dessa tröjor ligger tätt mot din överkropp.

Den bästa vården för din sweatshirt

En annan fördel med dessa populära klädesplagg: De är väldigt lätta att ta hand om. Eftersom de är gjorda av starka material som bomull och polyester kan du slänga dem i tvättmaskinen med gott samvete. Var bara uppmärksam på känsliga detaljer som paljetter, i så fall vänder du plagget ut och in innan du tvättar den. För sweatshirts med dragkedja, stäng dragkedjan helt före tvätt.

Sweatshirts i sin helhet

Sweatshirts kommer ursprungligen från sportens värld och slog in i vardagsmodet på 1980-talet.

  • Tröjor är oftast gjorda av ventilerande bomull, som tack vare bearbetningen är tjockare och varmare än långärmade t-shirts. Tack vare robusta material är de flesta tröjor väldigt lättskötta.

  • De finns även som diskreta, eleganta sweatshirts för kontoret och mer formella tillfällen.

  • Sweatshirtfans är också entusiastiska över bekväma, breda fritidsmodeller för hemmet och för sport. Om du föredrar en smalare modell, välj en sweatshirt med elastan.

Visa mindre
Vårt nyhetsbrev
Anmäl dig nu och spara 50,- kr!

Jag vill få information om erbjudanden, trender och kampanjer som erbjuds på your-look-for-less.se (drivs via Sieh an! Handelsgesellschaft mbH) ...

Visa mer
NL-banner neu sase