Spetsblusar

25

Modetips rutiga blusar 

Leker du med tanken på att köpa en rutig blus men är osäker på vilken modell som passar dig? Då har du kommit rätt: läs vilka modeller som är särskilt populära just nu, hur de smickrande blusarna bäst kombineras och vid vilka tillfällen du kan ha på dig denna klassiker. 

I vilka snitt finns rutiga blusar?

Blusar räknas som klassiker inom dammodet, och just rutiga blusar går aldrig ur stil. De är alltid trendiga och går att kombinera med nästan vilken outfit som helst. Utbudet av olika snitt och färger är dessutom väldigt stort. Dessa är några av de mest populära modellerna: 

Alla rutiga blusar är inte lika, eftersom det rutiga eller randiga mönster kan skilja sig åt betydligt – vilket påverkar deras effekt. I allmänhet gäller att smala rutor är mer eleganta, medans större rutor skapar en mer sportig och avslappnad look. 
Du har också flera alternativ att välja mellan när det kommer till olika färger: Rutiga blusar i vitt tillsammans med en annan färg som blå, grön, gul eller röd är en klassisk look. Många designers utforskar dock färgpaletten mycket mer och kombinerar fler än två olika färger för att bilda det perfekta rutiga mönstret. Var inte rädd för att prova dessa mer iögonfallande färger - i kombination med ljusa eller vita dambyxor eller jeans kan du skapa sommarstämning i din vardag! 

Såhär ser rutiga blusar särskilt bra ut 

En rutig blus kan vara lika mångfaldig som du. Beroende på din figurtyp så passar du särskilt bra i följande rutiga blusar: 

  • Petite: Om du är ganska petite och smal, välj då rutiga blusar med ett smalare rutmönster. Kombinera din blus med ett par enfärgade byxor eller en enfärgad kjol

  • Kurvig figur: Beroende på vilken effekt du vill uppnå så kan rutiga mönster antingen framhäva eller tona ner dina kurvor. Diagonalt rutiga mönster sträcker ut siluetten och får dig att se mindre kurvig ut. Detta gäller även rutiga blusar i mörkare nyanser. Tips: Kombinera en lite längre rutig blus som går över rumpan med tajta byxor eller leggings. 

  • Långa kvinnor: Rutiga blusar med stora rutmönster kommer passa dig bäst. 

Lär dig styla en rutig blus 

En av de rutiga blusarnas många fördelar är hur enkelt det går att styla och matcha dem. Se själv: 

  • Sportig och avslappnad: skjortblus i skogshuggarstil. Den stor-rutiga blusen i skogshuggarstil firar just nu sin comeback. Bär den vardagligt över ett par tajta jeans eller instoppad i ett par löst sittande boyfriend-jeans. En vid, grovstickad jacka passar bra till kyligare dagar. Din look blir väldigt sportig om du bär skogshuggarblusen över en vit t-shirt

  • Absolut lämplig för vardagsbruk: avslappnade tunikablusar. Tunikablusar smickrar figuren och är väldigt feminina. I kombination med leggings är de en bekväm outfit för varje dag. 

  • Elegant och chic: snygg skjortblus. Kortärmade eller ärmlösa skjortblusar är som snyggast utan krage och knappar och är den perfekta matchningen till den eleganta kavajen

  • På kontoret: Oavsett om det är till ett par fina dambyxor eller till en elegant, kort kjol - så länge du matchar färgerna till din rutiga blus så har du en snygg kontorsoutfit. 

Vid vilka tillfällen kan du bära rutiga blusar?

Oavsett om du ska ut på en shoppingrunda, slappna av på fritiden, ha möten på kontoret eller gå på fest - en rutig blus kan bäras vid många olika tillfällen. Men allt beror på hur du matchar resten av din outfit med din rutiga blus. Helhetsbilden måste vara harmonisk och matcha din personliga stil. Låt dig inspireras av de många smakfulla outfitidéerna här och hitta din nya favoritlook! 

Sammanfattning rutiga blusar

Rutiga blusar är riktiga allrounders: 

  • Beroende på hur du matchar den så kan en rutig blus se avslappnad, chic eller trendig ut. 

  • Välj ett rutigt mönster som passar dig. Det beror också på vilket tillfälle du vill bära din blus till: medan ett fint rutigt mönster ser mer elegant ut, skapar större rutor en mer sportig look. 

  • Olika kroppstyper passar bättre i olika rutiga mönster – diagonala rutiga mönster sträcker ut kroppen, finare rutor passar till dig som är petite medans längre kvinnor kan välja rutiga blusar med större rutmönster. 

 Visa mindre
Vårt nyhetsbrev
Anmäl dig nu och spara 50,- kr!

Jag vill få information om erbjudanden, trender och kampanjer som erbjuds på your-look-for-less.se (drivs via Sieh an! Handelsgesellschaft mbH) ...

Visa mer
NL-banner neu sase